1/22/07

SHPIRTËNT SHTEGTARË

Mbrame nje erë e ftohte acar fryni nga ana e maleve,
i shkundi shpirtent tone - bashke me gjethe te kesa) vjeshte
i muei andej kah dielli hijen si te pergjaket ua leshon zalleve
- ne Perndim, ku shtret e shkimet dnta ne pamundsme e vet

Enden shpirtent tone neper vise te Perndimit te mrekullueshem,
bajne te fala dhe me thane vendeve te shuguruem
e te pertnme nder fluide te hekunt te zjarrmit - adhurueshem
e me nje credo gezojne qiellen me çagje e te tymuem

ne cilen, diku ne skaj merimanga fatin tnllon
vetes dhe njerzis poshte, qe damaret i rrahin
(si te rrahunt trompete ne vorrese) - ndersa tue qa, kumbon
e thrret kumbon' e fabnkes, i njemijti fishkellim si nje fsham
shkyn ajrin

Shpirtent tone me nje dashni tragjike ato vise i duejne.
n'eter te kulluet u bajne fli ndjenjat e vet ma te holla
E ne nesermen fatale kundrojme nje horizont me njolla
shtegtare te merguem. shpirtent tone n"ongjine po kthejne

Migjeni
 

5 comments:

edrus said...

Enden shpirtent tone neper vise te Pemdimit te mrekullueshem,
....................................

Blendi,me duket mua apo ka germa gabim neper tekst??

Unknown said...

Ke te drejte, nga copy, ne librin "migjeni vepra" qe kam ketu eshte perndimit por ver re si rn ngjan pak si "m"...do e regulloj.

edrus said...

:),dhe na thoni neve pastaj qe te shkruajme me pare ne word per t'i pastruar nga 'codici' qe mund te kene patur me pare :).

kam lexuar me teper nga 'peshqit'per (nga) migjenin se sa ne antoologjine e letersise shqiptare

eni said...

Ah Migjeni..me vjen keq se shume njerezve kaq te veçante i eshte ditur vlera perhere me vonese...

a片影片 said...

情色a片分享俱樂部
線上視訊美女
校園美女a片影音視訊網
視訊情人網
Jav免費a片
a片免費看
免費a片下載
免費視訊脫衣視訊
080視訊聊天室