11/3/09

Lajmet skiÇ - 3 Nëntor 2009

Të tejngarkuar me reformën e thellë që po ndërrmerr sektori i shëndetësisë, si një nga 23 prioritet më prioritare të qeverisë, Ministria e Shëndetësisë njoftoi për mediat se ka vendosur të shtyjë për në vitin 2010 ardhjen e virusit të gripit të derrit në Shqipëri. Këshiltari i Ministrit, Aqif Tështiu tha për klubin e mëngjesit se ministria e shëndetësisë nuk ka kapacitetet e nevojshme për të përballuar virusin A H1N1 në këtë moment, ndaj ka vendosur ta shtyjë futjen e tij në vend për vitin 2010. "E pezulluam gripin vetëm përkohësisht, pasi jemi shumë të zënë me reformën, dhe ngaqë kemi përpara festat e Nëntorit dhe vitin e ri." - sqaron z. Tështiu. Opozita nga ana e saj e kundërshtoi dje vendimin e Ministrisë së Shëndetësisë duke i kërkuar Qeverisë të respektojë angazhimet e marra nga vendi ynë me nënshkrimin e MSA-së.

Policia e shtetit informoi publikun sms-të e shumta që kanë mbërritur në numrin e kontaktit, të cilat njoftonin për rrahjen e gazetarit Mero Baze pranë një lokali në qendër të Tiranës. "Ejani shpejt se po zihen dy maskarenj!", ky ka qënë mesazhi i parë që na ka mbërritur nofton zëdhënësi Erzen Kërrbuti. Mesazhi i dytë thotë;"I ranë tullacit me tullë tullës" dhe mesazhi i tretë që mbërriti në numrin e policisë së shtetit thotë, "Qenkan ca alamet femrash këtu te lokali i Turit". Mesazhi i fundit ka arritur të vërë në lëvizje forcat e policisë së disa komisarjateve të cilat janë nisur për në bllok, ku kanë qëlluar në vendrrahjen e Bazes. Gazetari Andi Bushati, i tronditur deri në lotë pasi ishte dëshmitari parë i skenës e drurit, u ka teguar forcave të rendit se Rezart Taçi ishte larguar nga vendngjarja me një anije kozmike.

Tiranë - Ministria e Arsimit shpalli dje se pas suksesit të grevës së urisë së studentëve në Vlorë ka vendosur që ta bëjë grevën e urisë një kusht për marrjen e diplomës. "Kemi të bëjmë me një sistem 3 vjeçar studimesh bachelor që ndiqet nga një grevë urie. Pas kryerjes me sukses të grevës studentit jepet diploma e ciklit të parë" - na shpjegon modelin e ri Sorrollatje Vërrdalla, sekretare e Rektorit të Universitetit të Tiranës. "Nuk do të ketë kalim në ciklin e dytë për studentët që nuk kanë kryer grevën e urisë. Doktoraturën mund ta vazhdojnë vetëm ata studentë që pas grevës kanë patur edhe një periudhë konfrontimesh fizike me stafin. Këta dy elementë janë janë të domosdoshëm për formimin e lartë." Pas njoftimit, Studentë të Univ. të Shkodrës kërcënuan se nëse nuk hiqet kushti i grevës së urisë, do të futen në grevë urie.

LEZHË - Pronari i hotelit te djegur ne Shen Gjin gjatë fundjavës së kaluar u betua se do ta gjejë zjarrin e njohur si Bubulaku që i shkrumboi kompleksin turistik "Ngrohtësia" dhe se kur ta gjejë "do ta shuajë njëhërë e përgjithmonë. Gjovalin Pisha vuri dorën në zemër kur u betua përpara mikrofonëve tanë se do ta ndjekë deri në vdekje zjarrin që i shkaktoi mbi 2 miljonë dollarë dëme. "Unë nuk ia fal burrash!" u shpreh z. Pisha. "Une do ta ndjeki at zjarr këmba këmbës. Nuk asht hera e pare që m'bi nqaf. Tesh, zgjidhet me kanun kjo punë. o ai o unë ka mbet". Më gjithë përpjekjet e misionarëve të paqes për t'i ulur në një tavolinë Zotin Pisha dhe zjarrin në fjalë, asnjëri prej tyre nuk ka pranuar të takohet me tjetrin.

No comments: