4/18/08

HBO: DEATH IN GAZA

Regjizori britanik James Miller u vra me 2 maj 2003 gjate filmimit te "Death in Gaza" i cili ka per qellim te dokumentoje dramen e femijeve palestineze dhe izraelite. Miller dhe gazetarja Saira Shah ne "Death in Gaza" na tregojne jeten e mjerueshme dhe deshperimin e femijeve palestineze dhe arsyet qe i bejne ata t'i kthehen militantizmit, dhunes dhe veteflijimit. Ne film ndjekim historine e dy vogeluesheve...Gjate filmimeve James Miller u qellua nga nje tank i ushtrise izrealeite dhe ai aksidentalisht por kobshem ka filmuar vrasjen e tij. James Miller vdiq ne Gaza pa arritur te dokumentoje jeten e femijeve hebrenj. Saira Shah e perfundoi dokumentarin. Kjo eshte puna e fundit e James Miller. Ky film i kushtohet atij.

Ketu mund ta ndiqni te plote:

4 comments:

meditime-pershtypje said...

Blendi!Te faleminderit per"blogun"dhe te uroj gjith te mirat.
Perparim Hysi,21 prill 2008

Unknown said...

z. Hysi, si do ta kuptoj qe keni hyre ne blog dhe nuk keni probleme? Dua te shoh te botoni qe ta marr vesh se gjithcka ka kaluar ne rregull.

nese ka ndonje avari me njofto. mirupjekshim

Panorama de Fortim visto por Alida said...

Kisha degjuar per kete film , por nuk e kam pare . Vertet qe qeshtja e Palestines eshte shumme e rende. Me e rende akoma eshte hipokrizia Europiane. Dhe konflikti nuk shuhet thjesht rigjenerohet per te qene me eksploziv.

wegas said...

zgjidhni rruget: lart - poshte, majtas - djathtas, perpara - mbrapa, drejt - shtrember, sot-kurre, liri dhe jete - ne burg i vdekur..
Ju ftojme te shihni : http://zeitgeistmovie.com/