1/8/08

Morali i fabulës

Nje zog pule shkonte rruges
Lopa me bajge mbuloi
Zogu u merzit e qau,
lopen shau
"Me dhjeve, me bere pis - ku ti kesh ata te shpis!"

Atypar dhelpra kaloi
nga bajga zocken e peshkoi
e levdoi, e pastroi
Zocka e falenderoi.

Dhelpra njishtaz e kaptoi
e thithi, nuk e kafshoi.
Ne bark zogu perfundoi.

Morali i fabules:
Jo gjithmone ta kane per keq
ata qe te gjuajne me bajga.
Ki kujdes nga krefja e bishtit
dhe ata qe vijne me lajka.

5 comments:

edrus said...

Pjesa e parë e tregon zoçkën tek po ngordhte e ngrirë nga të ftohtët... ngrohtësia e bajgës që i ra përsipër e bëri ti vinte shpirti në vënd.
MORALI: JO çdo "bajgë" që të bije përsipër të bën dëm :P

meditime-pershtypje said...

E bukur fabula dhe fabulat nuk komentohen.Morali i fabulave eshte i lexueshem.Me fabual te tjera,i dashuri mik!
Perparim Hysi,8 janar 2008

eni said...

i lezetshem kuptimi i fabules por teksti te hidhte pertoke:)

p.s:bukur guna e re!

Unknown said...

Flm. Eni, vetem ndrova skemen e ngjyrave...do e bej kete here pas here... :)

LOER KUME said...

o blendo, po ca tu kujtua terence hill more? anyway, ai nuk e tha me kaq sens artistik sa ti :)